2011. szeptember 1., csütörtök

Habcsókos baracktorta

sárgabarack
Habcsókos baracktorta
Elkészítés: 70 perc, 12 szelethez, egy szelet 312 kcal


1. Dolgozzunk össze 20 dkg lisztet 5 dkg porcukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, 1 ek reszelt citromhéjjal, 14 dkg vajjal és 2 db tojássárgájával. Takarjuk le, és pihentessük a hűtőszekrényben kb. 30 percig.
2. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 4 mm vékonyra, és béleljünk ki vele egy 24 cm átmérőjű tortaformát úgy, hogy legyen pereme. Szurkáljuk meg villával az alját, és süssük 200 fokon 20-25 percig.
3. A töltelékhez keverjünk össze 50 dkg túrót 15 dkg porcukorral, 1 tasak vaníliás cukorral és 2 db tojással. Kenjük a tortára a krém felét, rakjunk rá 20 dkg félbevágott, kimagozott sárgabarackot, majd kenjük rá a maradék túrós krémet. Süssük 160 fokon 30-35 percig.
4. A habcsókhoz verjünk fel 2 db tojásfehérjét, adjunk hozzá 8 dkg cukrot, 1 ek citromlevet és 5 dkg porcukrot. Kenjük meg a masszával a tortát, és 180 fokon süssük kb. 10 percig, amíg a habcsók aranybarna lesz. Hagyjuk a formában kihűlni.

A recept forrása:Blikk Nők Konyha
|
Habcsóksipkája teszi igazán különlegessé ezt a sárgabarackos túrótortát. Látványos, és nem is túl bonyolult elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések: