2011. szeptember 1., csütörtök

Mézes-mustáros hústekercs

Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet csirke- vagy pulykamell (esetleg sertéstarja), szárított majoránna és rozmaring, 3 evőkanál magos mustár, 3 lila hagyma, 2 csemegeuborka, 8 szelet bacon, 2 evőkanál olaj, 25-25 dkg fehér és barna csiperke, 1 evőkanál méz, 200 g tejszín, 1 evőkanál ételsűrítő, 1-1 friss majoránna és rozmaring, só, bors
Fotó: archív
Elkészítése:
1. A hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, majoránnával és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük. Félreteszünk 1 ek mustárt, és a maradékkal egyenletesen megkenjük a húsokat. A hagymát keskeny cikkekre, az uborkát csíkokra vágjuk, és mindegyikre teszünk 2-2 gerezd hagymát, az uborkát pedig elosztjuk a hússzeleteken. Azután szorosan feltekerjük, majd a tekercseket baconbe burkoljuk. Mindegyiket megtűzzük fogvájóval, és kevés forró olajon kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
2. A kétféle gombát megtisztítjuk és félbevágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon rövid ideig sütjük. A megmaradt lila hagymát is beleszórjuk, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet és a félretett 1 ek mustárt. Felöntjük 1-2 dl vízzel meg a tejszínnel, beletesszük a húsokat is, majd kb. 10 percig pároljuk. Besűrítjük az ételsűrítővel. Friss zöld fűszerekkel tálaljuk. Burgonya vagy rizs illik hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc.


Forrás:Blikk Nők

Nincsenek megjegyzések: