2011. szeptember 6., kedd

Töltött Cukkini

Hozzávalók:
  • 2 zsenge cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús 
  • 20 dkg gomba
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 paradicsom
  • petrezselyem
  • reszelt sajt
  • őrölt bors
  • olaj
Elkészítése:
1.  A cukkiniket jól megmosom, szárazra törlöm, kettévágom és a belsejüket   kikapargatom.
2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és fedő alatt zsírjára sütöm.
3. Hozzáadom a darált húst,mely lehet /  csirke,pulyka vagy disznóhús / fehéredésig sütöm, felöntöm kevés vízzel, hozzádobom a húsleveskockát, félig megfőzöm, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadom, sózom.
4.  Amikor megfőtt kevés liszttel meghintem, ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.
5.  A cukkiniket megtöltöm a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszek rá.
6.  Reszelt sajttal bőven megszórom, kevés olajat öntök alá és forró sütőben megsütöm. Forrón tálalom.Erre a remek receptre / az otthon ízei blogon  / leltem rá.Köszönet érte.Csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések: