Hozzávalók:
- 2 zsenge cukkini
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg gomba
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- 2 paradicsom
- petrezselyem
- reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- olaj
Elkészítése:
1. A cukkiniket jól megmosom, szárazra törlöm, kettévágom és a belsejüket kikapargatom.
2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és fedő alatt zsírjára sütöm.
3. Hozzáadom a darált húst,mely lehet / csirke,pulyka vagy disznóhús / fehéredésig sütöm, felöntöm kevés vízzel, hozzádobom a húsleveskockát, félig megfőzöm, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadom, sózom.
4. Amikor megfőtt kevés liszttel meghintem, ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.
5. A cukkiniket megtöltöm a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszek rá.
6. Reszelt sajttal bőven megszórom, kevés olajat öntök alá és forró sütőben megsütöm. Forrón tálalom.Erre a remek receptre / az otthon ízei blogon / leltem rá.Köszönet érte.Csak ajánlani tudom.