2011. szeptember 1., csütörtök

Töltött karaj


Fotó: archív

Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet sertéskaraj, 100 g csirkemáj, 1 db nyers és 1 db keményre főtt tojás, 2 db kifli, 100 g kemény sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors, olaj
1. Készítsd elő a húst!
A felszeletelt húst megmossuk és megszárítjuk, majd két fólialap között vékonyra klopfoljuk. A szeleteket megsózzuk, és forró olajban mindkét oldalukat kb. 2 percig sütjük.Teflonserpenyőben elég 1 evőkanál olaj a sütéshez.


2. Így lesz ízletes a töltelék
A megmosott májat csíkokra vágjuk. Felforrósított olajon 3 percig pirítjuk, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel. A kemény tojást villával finomra törjük, összekeverjük a felszeletelt kiflivel, a nyers tojással, végül a májjal. Borssal és sóval ízesítjük.Alaposan keverd össze a hozzávalókat!


3. Süsd készre az ételt!
A hússzeleteket zsiradékkal kikent hőálló tálba vagy tepsibe rakjuk, majd mindegyikre teszünk 1-1 kanálnyi tölteléket. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 25 percig. Tálalás előtt az ételt megszórjuk reszelt sajttal.A karajszeleteket szorosan tedd egymás mellé!
Elkészítési idő: 60 perc 
Recept forrás: Pink



Nincsenek megjegyzések: