2011. szeptember 1., csütörtök

Őszibarackos - túrós süti


Hozzávalók (10 darabhoz):
1 doboz (kb. 500 g)őszibarackbefőtt
olaj és porcukor a formához
20 g zselatinpor
250 ml habtejszín
500 g tehéntúró
150 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
100 g babapiskóta


Elkészítése:

1. A befőttet szűrjük le, és 100 ml-nyit tegyünk félre a levéből. Egy őzgerinc formát kenjünk ki vajjal és szórjunk meg porcukorral.
2. A zselatinport szórjuk a kompótlébe, és hagyjuk állni kb. 15 percig, aztán melegítsük meg, de ne főzzük fel! A habtejszínt verjük fel.
3. A túrót keverjük krémesre a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt, aztán a zselatinos kompótlevet, és az egészet dolgozzuk össze.


4. Az őzgerinc forma aljába kenjünk egy réteg túrókrémet, aztán erre váltakozva helyezzünk rá egy-egy réteg piskótát és sárgabarackot úgy, hogy az utolsó réteg túrókrém legyen. Fogyasztásig tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon a massza.
Az eredeti recept sárgabarackbefőttel készül.

Elkészítési idő: 30 perc

Nincsenek megjegyzések: