2011. szeptember 1., csütörtök

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 
- 60dkg rostélyos / 4 szelet színhús /
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
-olaj vagy zsír 
- liszt
- só,bors

Elkészítés
 A megtisztított rostélyosszeleteket kiverjük,széleit bevagdaljuk,megsózzuk,borsozzuk,s forró zsiradékban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük.Vékony karikára vágott hagymát,lisztben megforgatjuk,és bő forró olajban ropogósra sütjük.Tálalásnál a hús tetejére szórjuk.Ajánlatos pár órával előbb elkészíteni a szeleteket:olajjal,esetleg mustárral is kenjük meg,majd hűtőben pihentessük.Sütési idejük 2-3 perc.Tört burgonyát és csemege uborkát adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: