2011. szeptember 12., hétfő

Zöldbableves

Hozzávalók 
  • 40-50dkg friss vagy mirelit zöldbab
  • 4dkg zsír
  • 12dkg liszt
  • 1cs zöldpetrezselyem
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1gerezd fokhagyma
  • 2szál sárgarépa
  • 1dl tejföl
  • 1db tojás
  • 1kanál ételízesítő
  • ecet,só,pirospaprika 
  • 1szál zellerlevél            
 Elkészítés
  1.  A megtisztított és rövid darabokra vágott babot,a karikára vágott sárgarépát,és a zeller levelet kb.1,5l vízben - melyben elkevertük az ételízesítőt - puhára főzzük.
  2. A zsírból 5dkg lisztből ,finomra vágott vöröshagymával,fokhagymával
  3.  pirospaprikával világos rántást készítünk,elkeverjük egy kevés hideg vízzel,és a levesbe öntjük.
  4. A finomra vágott zöldpetrezselymet szintén a levesbe tesszük,és 5 percig forraljuk.
  5. A tojásból és a maradék lisztből tésztát gyúrunk,csipetkét szaggatunk és a levesbe főzzük. A tejfölt tálaláshoz,de nélküle is nagyon finom.
  6. A zöldbab levest szájíz szerint ízesíthetjük ecettel.  
 Ezt a levest párom édesanyja készítette,mely igen ízletes és finom.

    Nincsenek megjegyzések: