Hozzávalók
- 40-50dkg friss vagy mirelit zöldbab
- 4dkg zsír
- 12dkg liszt
- 1cs zöldpetrezselyem
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1gerezd fokhagyma
- 2szál sárgarépa
- 1dl tejföl
- 1db tojás
- 1kanál ételízesítő
- ecet,só,pirospaprika
- 1szál zellerlevél
- A megtisztított és rövid darabokra vágott babot,a karikára vágott sárgarépát,és a zeller levelet kb.1,5l vízben - melyben elkevertük az ételízesítőt - puhára főzzük.
- A zsírból 5dkg lisztből ,finomra vágott vöröshagymával,fokhagymával
- pirospaprikával világos rántást készítünk,elkeverjük egy kevés hideg vízzel,és a levesbe öntjük.
- A finomra vágott zöldpetrezselymet szintén a levesbe tesszük,és 5 percig forraljuk.
- A tojásból és a maradék lisztből tésztát gyúrunk,csipetkét szaggatunk és a levesbe főzzük. A tejfölt tálaláshoz,de nélküle is nagyon finom.
- A zöldbab levest szájíz szerint ízesíthetjük ecettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése