2011. szeptember 1., csütörtök

Kiviszelet

Hozzávalók (12 szelethez):
A tésztához:
6 db tojás, 150 g kristálycukor, 50 g étcsokoládé, 200 g liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 50 ml olaj
A díszítéshez:
6 db kivi, 4 evőkanál baracklekvár, 2 csomag tortazselépor (átlátszó), csíkokra vágott narancshéj


Elkészítése:
1. A tojásokat verjük habosra a kristálycukorral, majd adjuk a masszához a lisztet, a vaníliás cukrot, a lereszelt csokoládét és az olajat is. Végül az egészet dolgozzuk össze kézi robotgéppel.
2. A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejét simítsuk el egy késsel, és süssük 45 percig a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, hagyjuk a tepsiben kihűlni, aztán borítsuk ki, és óvatosan húzzuk le róla a papírt.
3. A kivit mossuk, majd hámozzuk meg, szeleteljük fel. A süteménylapot kenjük meg a lekvárral, és osszuk el a tetején a gyümölcsszeleteket úgy, hogy a tészta egészét lefedjék.
4. A tortazselét készítsük el a csomagoláson leírt módon, kevergetve hagyjuk kihűlni, majd
öntsük a kivirétegre, és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg megköt. A desszertet felszeletelve, narancshéjjal díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: 70 perc + hűtés
Tipp: A még folyékony tortazselébe szórj egy kevés kókuszreszeléket is! 
Recept forrás:Blikk Nők Konyha

Nincsenek megjegyzések: