2011. október 18., kedd

Magyaros krumplileves

Hozzávalók: 
30dkg füstölt kolbász vagy lecsókolbász
1 szál sárgarépa
1szál fehérrépa
3-4 közepes hámozott krumpli
1 szál zellerlevél
3 kis fakanál liszt
2ek olaj
1ek pirospaprika
1 kis fej vöröshagyma
ízlés szerint só
 Elkészítés 
  1. Kb. 1,5-2 liter vizet forralunk egy fazékban.A forró vízbe rakjuk a felkarikázott füstölt kolbászt,majd beletesszük a sárgarépát,fehérrépát felkockázva,a közepes nagyságú meghámozott, felkockázott krumplit,valamint a zellerlevelet. 
  2. Mikor minden megpuhult 3 kis fakanál lisztből híg rántást készítünk,majd lehúzva a tűzről bele reszelünk egy kis fej  vöröshagymát ( a forró rántásban az  megsül ), majd beleszórunk egy evőkanál pirospaprikát.Felengedjük hideg vízzel,és a leveshez öntjük.Aki szereti,erős paprikát is tehet bele.Összeforraljuk és lehet tálalni.



Minestrone leves





Hozzávalók:
10 dkg zellerszár
1 fej
vöröshagyma
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
4 szál
sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
10dkg paradicsompüré
1-2 paradicsom
10 dkg burgonya
1 fej kelkáposzta
15dkg spagetti
4 evőkanál olaj
1.5 liter víz vagy erőleves
Só, bors,
bazsalikom, tálaláshoz parmezán sajt
A felaprított hagymát, fokhagymát, felkarikázott pórét és
zellerszárat az olajon 5 percig üvegesre pároljuk, és egy picit megsózzuk.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, kockára
vágott burgonyát, káposztát,a paradicsomot a paradicsompürét és
felöntjük vízzel vagy erőlevessel, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk.Amikor a zöldségek megpuhultak belefőzzük a spagettit.Még 10 percig főzzük és kész is.
A levest bazsalikommal is fűszerezhetjük ízlés szerint,
valamint tálaláskor reszelt parmezánnal szórhatjuk meg a tetejét.

2011. október 13., csütörtök

Diókrémes teasütemény



Hozzávalók (28 darabhoz):
A tésztához:
250 g margarin
250 g liszt
200 g porcukor
150 g kókuszreszelék
A diós krémhez:
2 db tojásfehérje
80 g kristálycukor
40 g dióbél,vagy pörkölt sótlan mogyoró
100 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
50 g fehér,vagy étcsokoládés tortabevonó

Elkészítése:
1. A margarint vágjuk kisebb darabokra, szórjuk rá a porcukrot, a lisztet és a kókuszreszeléket. Az egészet gyúrjuk tésztává, majd pihentessük 30 percig a hűtőben. Ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra, és kiszúróval szaggassunk ki belőle ovális lapokat.
2. A kiszaggatott tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, 180 fokon süssük 20 percig, majd hagyjuk kihűlni.
3. A töltelékhez a tojásfehérjét vízgőz felett verjük fel a cukorral. A diót daráljuk le, és zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg egy serpenyőben. A puha vajat keverjük ki a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásfehérjehabot és a diót is.

4. A tésztalapok felét kenjük meg a krémmel, majd tapasszunk rájuk 1-1 üres darabot. Tegyük be a sütiket a hűtőbe, hogy a krém megkössön. A tortabevonót olvasszuk meg, töltsük vékony csöves nyomózsákba, és díszítsük ki vele a süteményeket.
Ezt a receptet a Blikk Nők konyhája magazinban találtam.
Elkészítési idő: 60 perc + pihentetés

2011. október 4., kedd

Töltött csirkecomb

Hozzávalók
  •  4db egész csirkecomb
  • 3db csirkemáj
  • 2db zsemle
  • 2db tojás 
  • 1kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2ek olaj
  • 1ek zsír
  • 1cs zöldpetrezselyem
  • tej az áztatáshoz
  • majoránna
  •  só,törött bors 
 Elkészítés
  1. Már a tisztításnál ügyeljünk arra ,hogy a bőre szét ne szakadjon.A kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a combhúsától.A combokat kívül-belül gyengén besózzuk,kevés majoránnával fűszerezzük. 
  2. Töltelék:a zsemléket tejben megáztatjuk,kicsavarjuk,jól szétmorzsoljuk.
  3. Az olajon megpirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét,a nyers tojást,ízlés szerint sót,borsot,apróra vagdalt zöldpetrezselymet,majoránnát.Adhatunk bele kevés párolt gombát is.
  4. A tölteléket egyenesen a bőr alá töltjük,majd a nyílást a végén összetűzzük.A töltött csirkecombokat tepsibe helyezzük,forró zsiradékkal leöntjük.Nem túl forró sütőben sütjük.Időközben kevés vizet is önthetünk alá,és zsíros lével sütés közben locsoljuk.Sütési ideje 50 - 60 perc.


cukkinis rántotta

Hozzávalók
  •  50dkg cukkini
  • 1db paprika
  • 1db paradicsom
  • 3db tojás
  • 1fej vöröshagyma
  • 0.5dl olaj
  • só,bors
Elkészítés  
  1.  A cukkinit meghámozzuk és félbe majd kockákra vágjuk. 
  2. A hagymát apróra vágjuk,halványsárgára pirítjuk,és benne a felkockázott cukkinit,a felszeletelt paprikát,és paradicsomot fedő alatt,sóval és kevés vízzel puhára pároljuk,végül a levét elpárologtatjuk. 
  3. A tojásokat elhabarjuk és ráöntjük.Addig keverjük,amíg a tojás szilárdulni nem kezd.A tetejét borssal vagy paprikával megszórhatjuk.
 

2011. október 3., hétfő

Narancsos koszorú / 20 szelet /

Hozzávalók
  • 35dkg vaj
  • 40dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 6db tojás
  • 2db narancs lereszelt héja
  • 1db citrom lereszelt héja
  • 30dkg liszt
  • 5dkg étkezési keményítő
  • 1tk sütőpor
  • 2,5dl narancslé
  • 3ek citromlé
  • vaj / zsír és liszt a formához
 Elkészítés
  1. A puha vajat vágjuk kis kockákra,apránként dolgozzuk bele a vaníliás cukor és a 30dkg cukor keverékébe,majd keverjük simára.Ekkor adjuk a krémhez a tojásokat,valamint a lereszelt narancs és citrom héj felét.A keményítőt,a lisztet és a sütőport keverjük össze,és kanalanként dolgozzuk a vajas masszába.
  2. A koszorúformát vajazzuk ki,lisztezzük meg,majd oszlassuk el benne a tésztát.Előmelegített sütőben,175 fokon süssük 60 percig.Közben a narancs és citrom levet,valamint a maradék citrom és narancs héjat öntsük egy edénybe.Keverjük össze a megmaradt cukorral,főzzük enyhén sziruposra,és kissé hagyjuk lehűlni.
  3. Ha a tészta kihűlt a formában szurkáljuk meg / de ne át / egy vastagabb fogpiszkálóval,és locsoljuk meg a szirup felével.Miután ezt beszívta,emeljük ki a tésztát a formából.A másik oldalát is szurkáljuk meg és öntözzük meg a maradék sziruppal.Végül szórjuk meg porcukorral.Elkészítési idő: 80 perc                                                                
  4.                                                        
                                                                           

    Tarka bonbon

    Csokoládégyár


    Hozzávalók (12 db-hoz):

    150 g habtejszín
    200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
    1 teáskanál rum
    2-2 evőkanál porcukor, aprított pisztácia, mogyoró és kókuszreszelék


    Elkészítése:

    1.) Összeáll a krém
    Forraljunk fel 150 g tejszínt, aztán vegyük le a tűzről. Egy vékony hegyű késsel metsszünk végig 1 vaníliarudat, majd kaparjuk ki a belsejét, és adjuk a tejszínhez. A csokoládét tördeljük darabokra, forró vízfürdőben olvasszuk meg, aztán öntsük hozzá a vaníliás tejszínt, és  kevergetve az egészet melegítsük addig, amíg sima masszát nem kapunk.

    2.) Ízesítsük!
    A csokoládémasszát szedjük át egy keverőtálba, ízesítsük a rummal, elektromos habverővel verjük krémesre, majd tegyük be a hűtőszekrénybe, és várjunk, amíg megdermed.

    3.) Ügyesen formázzuk!
    Vegyük ki az összeállt krémet a hűtőből. A kakaóport, a porcukrot, a kókuszreszeléket, az aprított pisztáciát és a mogyorót szórjuk külön tálakba. A csokimasszából két teáskanál segítségével formázzunk golyókat (vagy ahhoz hasonló falatokat), majd egy másik, tiszta kanál segítségével ízlés szerint forgassuk bele azokat valamelyik bevonatba.

    Elkészítési idő: 40 perc + hűtés


    Apró trükkök
    ·    Ha jobban kedveli az édes ízt, olvasszon fel 1/2 evőkanál kristálycukrot is a tejszínben!
    ·    A rumot bármilyen gyümölcsízű likőrrel, de akár kávéval is helyettesítheti.
    Recept forrás:Blikk Nők Konyha

    Barackos-tejszínes rolád


    desszert
    Hozzávalók (12 szelethez):
    A tésztához:
    4 db tojás
    120 g porcukor
    120 g finomliszt + a konyharuhára
    A töltelékhez:
    500 ml habtejszín
    2 tasak habfixáló
    20 g cukor
    3 db meghámozott, kimagozott őszibarack,vagy konzerv őszibefőtt
    A díszítéshez:
    100 g reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:
    A tojásokat válaszd szét. A sárgájukat keverd habosra a cukor felével, a fehérjékből pedig verj habot a maradék cukorral. Óvatosan forgasd össze a kétféle masszát, majd szitáld hozzá, és vegyítsd bele a lisztet. A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 12 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. Ezután borítsd ki egy belisztezett konyharuhára és óvatosan vedd el róla a sütőpapírt.
    A tejszínt keverd össze a cukorral és a habfixálóval, majd kézi robotgéppel verd fel. A tejszín 2/3-át oszd el a tésztán, aztán rakd rá a felaprított barackot is, és a rövidebb oldalánál kezdve óvatosan tekerd fel a lapot, ügyelve arra, hogy ne törjön el. Ha kész, csomagold alufóliába, és legalább 1 órára tedd be a hűtőbe, így a formája is megmarad, és össze is áll.
    Miután kivetted a hűtőszekrényből, óvatosan fejtsd le róla a fóliát, kend meg a maradék tejszínhabbal, végül szórd meg a reszelt csokival!

    Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
    Tipp: Tejszín helyett vaníliapudinggal töltve is elkészítheted.
    recept forrás:Blikk nők konyha

    2011. október 2., vasárnap

    Túrókrém 10 perc alatt

    Hozzávalók (4 személyre):
    1 csomag vaníliás cukor, 150 ml habtejszín, 250 g félzsíros tehéntúró, 2 evőkanál kristálycukor, 40 dkg vegyes gyümölcs (szeder,ribizli,málna,eper,áfonya fagyasztott, szezonban friss), 2 evőkanál méz

    Elkészítése:
    1. A habtejszínt kemény habbá verjük. Egy nagy tálban összekeverjük a félzsíros tehéntúrót a vaníliás és a kristálycukorral, majd könnyedén elvegyítjük a tejszínhabbal.
    2. A szedret leöntjük a mézzel, majd a túrókrémet és a gyümölcsöt kis tálkákba vagy poharakba rétegezzük. Hűtve és szederszemekkel díszítve tálaljuk.
    Elkészítési idő: 10 perc

    Emeletes élvezet

    ELKÉSZÍTÉS
    1. réteg : 40 dkg darált  keksz, 7 dkg lágy margarin, 7 dkg porcukor, kevés tej ( kb:1,5 - 2 dl )
    A darált  kekszet az átszitált  porcukorral, a margarinnal és a fokozatosan hozzáadott tejjel  gyúrjuk össze úgy, hogy egy linzertészta keménységű masszát kapjunk. Egy tepsit szórjunk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele.

    2. réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor ( vagy ízlés szerinti mennyiség ), 2 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
    A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.

    3. réteg : 2 cs. Aranka vaníliás krémpor, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
    A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. ( én is kb. 10 – 12 percig vertem a habverőmmel ) Ezt simítsuk a túrókrémre.

    4. réteg : 2 dl habtejszín, 5 dkg porcukor
    A tejszín verjük fel a porcukorral és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére csokoládét reszeltem,de tortadarával is meg szórhatjuk.




    Fogyasztásig tegyük hűtőbe.

    2011. szeptember 12., hétfő

    Karfiol rántva

    Hozzávalók
    • 2kg zsenge karfiol
    • 2ek liszt
    • 2db tojás
    • 10dkg zsemlemorzsa 
    •  só és zsír vagy olaj a kisütéshez
     Elkészítés
    1. A megfőtt karfiol vizét lecsurgatjuk, / én nem szoktam megfőzni / a karfiolt rózsáira szedjük,és egy kissé megsózzuk.
    2.  Lisztbe,felvert tojásba és morzsába bundázzuk,és forró zsírba vagy olajban kisütjük.
    3.  A rántott karfiolt tartár mártással rizs vagy sült burgonyával önálló ételként is adhatjuk. 
     

    Zöldbableves

    Hozzávalók 
    • 40-50dkg friss vagy mirelit zöldbab
    • 4dkg zsír
    • 12dkg liszt
    • 1cs zöldpetrezselyem
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 1gerezd fokhagyma
    • 2szál sárgarépa
    • 1dl tejföl
    • 1db tojás
    • 1kanál ételízesítő
    • ecet,só,pirospaprika 
    • 1szál zellerlevél            
     Elkészítés
    1.  A megtisztított és rövid darabokra vágott babot,a karikára vágott sárgarépát,és a zeller levelet kb.1,5l vízben - melyben elkevertük az ételízesítőt - puhára főzzük.
    2. A zsírból 5dkg lisztből ,finomra vágott vöröshagymával,fokhagymával
    3.  pirospaprikával világos rántást készítünk,elkeverjük egy kevés hideg vízzel,és a levesbe öntjük.
    4. A finomra vágott zöldpetrezselymet szintén a levesbe tesszük,és 5 percig forraljuk.
    5. A tojásból és a maradék lisztből tésztát gyúrunk,csipetkét szaggatunk és a levesbe főzzük. A tejfölt tálaláshoz,de nélküle is nagyon finom.
    6. A zöldbab levest szájíz szerint ízesíthetjük ecettel.  
     Ezt a levest párom édesanyja készítette,mely igen ízletes és finom.

      2011. szeptember 6., kedd

      Töltött Cukkini

      Hozzávalók:
      • 2 zsenge cukkini
      • 1 vöröshagyma
      • 30 dkg darált hús 
      • 20 dkg gomba
      • 1 tyúkhúsleveskocka
      • 2 dl főzőtejszín
      • 2 paradicsom
      • petrezselyem
      • reszelt sajt
      • őrölt bors
      • olaj
      Elkészítése:
      1.  A cukkiniket jól megmosom, szárazra törlöm, kettévágom és a belsejüket   kikapargatom.
      2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és fedő alatt zsírjára sütöm.
      3. Hozzáadom a darált húst,mely lehet /  csirke,pulyka vagy disznóhús / fehéredésig sütöm, felöntöm kevés vízzel, hozzádobom a húsleveskockát, félig megfőzöm, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadom, sózom.
      4.  Amikor megfőtt kevés liszttel meghintem, ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.
      5.  A cukkiniket megtöltöm a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszek rá.
      6.  Reszelt sajttal bőven megszórom, kevés olajat öntök alá és forró sütőben megsütöm. Forrón tálalom.Erre a remek receptre / az otthon ízei blogon  / leltem rá.Köszönet érte.Csak ajánlani tudom.

      2011. szeptember 1., csütörtök

      Őszibarackos - túrós süti


      Hozzávalók (10 darabhoz):
      1 doboz (kb. 500 g)őszibarackbefőtt
      olaj és porcukor a formához
      20 g zselatinpor
      250 ml habtejszín
      500 g tehéntúró
      150 g porcukor
      2 tasak vaníliás cukor
      100 g babapiskóta


      Elkészítése:

      1. A befőttet szűrjük le, és 100 ml-nyit tegyünk félre a levéből. Egy őzgerinc formát kenjünk ki vajjal és szórjunk meg porcukorral.
      2. A zselatinport szórjuk a kompótlébe, és hagyjuk állni kb. 15 percig, aztán melegítsük meg, de ne főzzük fel! A habtejszínt verjük fel.
      3. A túrót keverjük krémesre a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt, aztán a zselatinos kompótlevet, és az egészet dolgozzuk össze.


      4. Az őzgerinc forma aljába kenjünk egy réteg túrókrémet, aztán erre váltakozva helyezzünk rá egy-egy réteg piskótát és sárgabarackot úgy, hogy az utolsó réteg túrókrém legyen. Fogyasztásig tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon a massza.
      Az eredeti recept sárgabarackbefőttel készül.

      Elkészítési idő: 30 perc

      Hagymás rostélyos

      Hozzávalók 
      - 60dkg rostélyos / 4 szelet színhús /
      - 2 nagyobb fej vöröshagyma
      -olaj vagy zsír 
      - liszt
      - só,bors

      Elkészítés
       A megtisztított rostélyosszeleteket kiverjük,széleit bevagdaljuk,megsózzuk,borsozzuk,s forró zsiradékban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük.Vékony karikára vágott hagymát,lisztben megforgatjuk,és bő forró olajban ropogósra sütjük.Tálalásnál a hús tetejére szórjuk.Ajánlatos pár órával előbb elkészíteni a szeleteket:olajjal,esetleg mustárral is kenjük meg,majd hűtőben pihentessük.Sütési idejük 2-3 perc.Tört burgonyát és csemege uborkát adunk mellé.

      Amerikai pizzatészta - alaprecept!

      Hozzávalók (6 személyre):
      4 g porcukor, 5 g szárított élesztő, 2,5 dl langyos víz, 30 dkg liszt, 8 dkg kukoricadara, só, 1,5 dl olívaolaj, egy kevés olaj a forma kikenéséhez, ízlés szerinti feltét
      Fotó: archív
      Elkészítése:
      1. Egy pohárban összekeverjük a porcukrot, a vizet és az élesztőt, majd 5 percre félretesszük. A lisztet, a kukoricadarát és a sót egy nagyobb tálba szórjuk. Összekeverjük, és lassan hozzáadagoljuk a megfuttatott élesztőt, majd tésztává dolgozzuk.
      2. Ha kész, kiborítjuk egy kilisztezett deszkára és újra összedolgozzuk. Kivajazott tálba tesszük, majd még 45 percig hagyjuk kelni. Aztán átgyúrjuk, állni hagyjuk újabb 5 percig, majd kétfelé osztjuk.
      3. Mindkét tésztaadagot kb. 23 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, majd a tésztakorongokat újabb 20 percig állni hagyjuk. A tésztát megpakoljuk ízlésünk szerinti feltéttel, és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 15 percig sütjük.
      Recept Forrása : Pink

      Kiviszelet

      Hozzávalók (12 szelethez):
      A tésztához:
      6 db tojás, 150 g kristálycukor, 50 g étcsokoládé, 200 g liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 50 ml olaj
      A díszítéshez:
      6 db kivi, 4 evőkanál baracklekvár, 2 csomag tortazselépor (átlátszó), csíkokra vágott narancshéj


      Elkészítése:
      1. A tojásokat verjük habosra a kristálycukorral, majd adjuk a masszához a lisztet, a vaníliás cukrot, a lereszelt csokoládét és az olajat is. Végül az egészet dolgozzuk össze kézi robotgéppel.
      2. A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejét simítsuk el egy késsel, és süssük 45 percig a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, hagyjuk a tepsiben kihűlni, aztán borítsuk ki, és óvatosan húzzuk le róla a papírt.
      3. A kivit mossuk, majd hámozzuk meg, szeleteljük fel. A süteménylapot kenjük meg a lekvárral, és osszuk el a tetején a gyümölcsszeleteket úgy, hogy a tészta egészét lefedjék.
      4. A tortazselét készítsük el a csomagoláson leírt módon, kevergetve hagyjuk kihűlni, majd
      öntsük a kivirétegre, és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg megköt. A desszertet felszeletelve, narancshéjjal díszítve kínáljuk.
      Elkészítési idő: 70 perc + hűtés
      Tipp: A még folyékony tortazselébe szórj egy kevés kókuszreszeléket is! 
      Recept forrás:Blikk Nők Konyha

      Habcsókos baracktorta

      sárgabarack
      Habcsókos baracktorta
      Elkészítés: 70 perc, 12 szelethez, egy szelet 312 kcal


      1. Dolgozzunk össze 20 dkg lisztet 5 dkg porcukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, 1 ek reszelt citromhéjjal, 14 dkg vajjal és 2 db tojássárgájával. Takarjuk le, és pihentessük a hűtőszekrényben kb. 30 percig.
      2. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 4 mm vékonyra, és béleljünk ki vele egy 24 cm átmérőjű tortaformát úgy, hogy legyen pereme. Szurkáljuk meg villával az alját, és süssük 200 fokon 20-25 percig.
      3. A töltelékhez keverjünk össze 50 dkg túrót 15 dkg porcukorral, 1 tasak vaníliás cukorral és 2 db tojással. Kenjük a tortára a krém felét, rakjunk rá 20 dkg félbevágott, kimagozott sárgabarackot, majd kenjük rá a maradék túrós krémet. Süssük 160 fokon 30-35 percig.
      4. A habcsókhoz verjünk fel 2 db tojásfehérjét, adjunk hozzá 8 dkg cukrot, 1 ek citromlevet és 5 dkg porcukrot. Kenjük meg a masszával a tortát, és 180 fokon süssük kb. 10 percig, amíg a habcsók aranybarna lesz. Hagyjuk a formában kihűlni.

      A recept forrása:Blikk Nők Konyha
      |
      Habcsóksipkája teszi igazán különlegessé ezt a sárgabarackos túrótortát. Látványos, és nem is túl bonyolult elkészíteni.

      Töltött karaj


      Fotó: archív

      Hozzávalók (4 személyre):
      4 szelet sertéskaraj, 100 g csirkemáj, 1 db nyers és 1 db keményre főtt tojás, 2 db kifli, 100 g kemény sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors, olaj
      1. Készítsd elő a húst!
      A felszeletelt húst megmossuk és megszárítjuk, majd két fólialap között vékonyra klopfoljuk. A szeleteket megsózzuk, és forró olajban mindkét oldalukat kb. 2 percig sütjük.Teflonserpenyőben elég 1 evőkanál olaj a sütéshez.


      2. Így lesz ízletes a töltelék
      A megmosott májat csíkokra vágjuk. Felforrósított olajon 3 percig pirítjuk, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel. A kemény tojást villával finomra törjük, összekeverjük a felszeletelt kiflivel, a nyers tojással, végül a májjal. Borssal és sóval ízesítjük.Alaposan keverd össze a hozzávalókat!


      3. Süsd készre az ételt!
      A hússzeleteket zsiradékkal kikent hőálló tálba vagy tepsibe rakjuk, majd mindegyikre teszünk 1-1 kanálnyi tölteléket. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 25 percig. Tálalás előtt az ételt megszórjuk reszelt sajttal.A karajszeleteket szorosan tedd egymás mellé!
      Elkészítési idő: 60 perc 
      Recept forrás: Pink



      Mézes-mustáros hústekercs

      Hozzávalók (4 személyre):
      8 szelet csirke- vagy pulykamell (esetleg sertéstarja), szárított majoránna és rozmaring, 3 evőkanál magos mustár, 3 lila hagyma, 2 csemegeuborka, 8 szelet bacon, 2 evőkanál olaj, 25-25 dkg fehér és barna csiperke, 1 evőkanál méz, 200 g tejszín, 1 evőkanál ételsűrítő, 1-1 friss majoránna és rozmaring, só, bors
      Fotó: archív
      Elkészítése:
      1. A hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, majoránnával és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük. Félreteszünk 1 ek mustárt, és a maradékkal egyenletesen megkenjük a húsokat. A hagymát keskeny cikkekre, az uborkát csíkokra vágjuk, és mindegyikre teszünk 2-2 gerezd hagymát, az uborkát pedig elosztjuk a hússzeleteken. Azután szorosan feltekerjük, majd a tekercseket baconbe burkoljuk. Mindegyiket megtűzzük fogvájóval, és kevés forró olajon kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
      2. A kétféle gombát megtisztítjuk és félbevágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon rövid ideig sütjük. A megmaradt lila hagymát is beleszórjuk, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet és a félretett 1 ek mustárt. Felöntjük 1-2 dl vízzel meg a tejszínnel, beletesszük a húsokat is, majd kb. 10 percig pároljuk. Besűrítjük az ételsűrítővel. Friss zöld fűszerekkel tálaljuk. Burgonya vagy rizs illik hozzá.
      Elkészítési idő: 45 perc.


      Forrás:Blikk Nők