Csirkemáj sütve
Hozzávalók:
- 60dkg csirkemáj /szív nélkül/
- 1/2 kk majoránna
- só /csak a végén/
- 1/2 mk őrölt bors
- 4ek olaj
- 1 csapott kk pirospaprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk,finomra vágjuk,az olajon 3-4 perc alatt üvegesre sütjük.
- A csirkemájat ketté vágjuk és a hagymára szórjuk.
- Nagy lángon kevergetve kb 4percig pirítjuk,a tűzről lehúzva 1mk sóval,pirospaparikával,borssalmeg a majoránnával fűszerezzük.
- Ha szaftosabbra akarjuk készíteni,1csapott kk lisztel meghintjük,és fél percnyi pirítás után kb 1,5dl zízzel fölönve 1-2-percig forraljuk.
- Burgonyapürével,sós burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.Savanyúságot is adjunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése