2011. április 7., csütörtök

Csirkemáj sütve


Hozzávalók:

  • 60dkg csirkemáj /szív nélkül/
  • 1/2 kk majoránna
  • só /csak a végén/
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 4ek olaj
  • 1 csapott kk pirospaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk,finomra vágjuk,az olajon 3-4 perc alatt üvegesre sütjük.
  2. A csirkemájat ketté vágjuk és a hagymára szórjuk.
  3. Nagy lángon kevergetve kb 4percig pirítjuk,a tűzről lehúzva 1mk sóval,pirospaparikával,borssalmeg a majoránnával fűszerezzük.
  4. Ha szaftosabbra akarjuk készíteni,1csapott kk lisztel meghintjük,és fél percnyi pirítás után kb 1,5dl zízzel fölönve 1-2-percig forraljuk.
  5. Burgonyapürével,sós burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.Savanyúságot is adjunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: