Szilvalekvár
Hozzávaló:
- 4 kg szilva
- 80 dkg cukor
- 0,5 dl ételecet (10 vagy 15%-os)
- késhegynyi szalicil
Elkészítés
- A szilvát kimagozzuk és lehetőleg zománcos- vagy teflon lábasba szórjuk. A cukrot és az ecetet ráöntjük, letakarjuk és 1 napig állni hagyjuk. Ezalatt levet enged.
- Másnap, lefödve a tetejét, sütőbe tesszük, és forrástól számítva, nagyon kis lángon 3 órán át sütjük. Fontos,nehogy megkeverjük, mert csak akkor ég le.
- Amikor kész, a sütőből kivéve, fakanállal 20 percig kevergetjük.
- Végül alaposan kimosott üvegekbe töltjük és a tetejükre 1-1csipetnyi tartósítószert szórunk, szorosan lezárjuk celofánnal.
- Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése