2011. április 11., hétfő

Szilvalekvár


Hozzávaló:

  • 4 kg szilva
  • 80 dkg cukor
  • 0,5 dl ételecet (10 vagy 15%-os)
  • késhegynyi szalicil

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk és lehetőleg zománcos- vagy teflon lábasba szórjuk. A cukrot és az ecetet ráöntjük, letakarjuk és 1 napig állni hagyjuk. Ezalatt levet enged.
  2. Másnap, lefödve a tetejét, sütőbe tesszük, és forrástól számítva, nagyon kis lángon 3 órán át sütjük. Fontos,nehogy megkeverjük, mert csak akkor ég le.
  3. Amikor kész, a sütőből kivéve, fakanállal 20 percig kevergetjük.
  4. Végül alaposan kimosott üvegekbe töltjük és a tetejükre 1-1csipetnyi tartósítószert szórunk, szorosan lezárjuk celofánnal.
  5. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: