2011. április 11., hétfő

Szilvalekváros táska vajastésztából


Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj / margarin
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • csipet só
  • 1 üveg szilvalekvár
  • vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A vajat a liszttel, a tejföllel és a csipet sóval jól összedolgozzuk, és 1/2 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát hajtogatni nem kell!
  2. 6 x 6 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük szilvalekvárral. Táskaszerűen összehajtogatjuk.
  3. Forró sütőben megsütjük. Még melegen bőven megszórjuk vaníliás cukorral.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Gyors vajastészta hajtogatás nélkül. Az íze a nagymamám hájas tésztájára emlékeztet.

Nincsenek megjegyzések: