2011. április 12., kedd

Banános szelet

  • Hozzávalók


    4dbtojássárgája
    6 dbtojásfehérje
    22 dkg kristálycukor
    16 dkg finomra darált dió
    17 dkg simaliszt
    egy csipet fahéj
    kevés só
    kevés vaníliás cukor
    15 dkg sárgabaracklekvár
    4 cent rum
    6 kemény, érett banán
    kevés citromlé
    10 dkg étcsokoládé
    tejszín a díszítéshez
    sütőpapír a formába

Elkészítés

A tojássárgákat a cukor egyharmadával, a sóval és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a fahéjat. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük a masszát, 180 C fokon sütjük 50 percig. Mikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából és 2 órányi pihentetés után 2 lapra vágjuk. A lekvárt rummal felfőzzük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik tortalapot, rátesszük a másik tortalapot, és ezt is bekenjük. Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, citromlével meglocsoljuk, majd a torta tetejét beterítjük vele. A csokoládémázat ráöntjük a banánokra. A máz megdermesztése után a tortát szeletekre vágjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: