Hozzávaló:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 6 dkg kakaópor
- 2 db tojás
- 5 ek tej
- 5 ek méz
- 1 mm szódabikarbóna
- 18 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- fél sütőpor
Krém:
- 5 ek liszt
- 4 db tojássárgája
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- tortadara vagy reszelt étcsokoládé
Elkészítés
- A tésztához a rámát a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport.
- Jól összegyúrjuk az egészet, és zsírozott tepsi hátulján 4 lapot sütünk belőle.
- A krémhez az 5 ek lisztet, a 4 tojássárgáját kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrűre főzzük.
- Amíg hűl a főzött krém, a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
- A két anyagot összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük.
- Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére tortadarát szórunk vagy csokoládét reszelünk.
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x26 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése