2011. április 11., hétfő

Mézes tészta


Hozzávaló:

Tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 2 db tojás
  • 5 ek tej
  • 5 ek méz
  • 1 mm szódabikarbóna
  • 18 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • fél sütőpor
Krém:

  • 5 ek liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:

Elkészítés

  1. A tésztához a rámát a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport.
  2. Jól összegyúrjuk az egészet, és zsírozott tepsi hátulján 4 lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez az 5 ek lisztet, a 4 tojássárgáját kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrűre főzzük.
  4. Amíg hűl a főzött krém, a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. A két anyagot összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük.
  6. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére tortadarát szórunk vagy csokoládét reszelünk.
sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x26 cm

Nincsenek megjegyzések: