2011. április 11., hétfő

Lilahagymás burgonya saláta


Hozzávalók:

  • 35 dkg apró burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 paradicsom (a díszítéshez)
  • 3 ek étolaj
  • 1 ek 10%-os ételecet
  • 2 csipet cukor
  • késhegynyi őrölt fehérbors

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Mikor megpuhult, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
  2. Az olajból, ecetből, karikára vágott lilahagymából ízlés szerint cukorral, borssal és sóval, valamint vízzel öntetet készítünk. Ebbe tesszük bele a burgonyát.
  3. Tálaláskor paradicsommal díszítjük. A salátát önmagában, rántott hallal, vagdaltal vagy húspogácsával fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: