2011. április 11., hétfő

Zsumi szilvása

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • fahéjas cukor
  • édes morzsa
Tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 3 ek cukor
Tetejére:
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és megszórjuk fahéjas cukorral, majd állni hagyjuk.
  2. A tésztához valókat jól összegyúrjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
  3. Megszórjuk édes morzsával és megrakjuk a lecukrozott szilvával.
  4. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a tészta tetejére tesszük. Még 1 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  7. Végül megszórjuk a tetejét kakaóporral és szeleteljük.
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 30x40x4 cm

Ezt sütit először sárgabarackkal készítettem el. Nagy siker volt. Aztán úgy gondoltam, mivel itt a szilvaszezon, szilvával is finom lehet. Nem tévedtem.

Nincsenek megjegyzések: