Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- fahéjas cukor
- édes morzsa
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 4 db tojássárgája
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg kakaópor
Elkészítés
- A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és megszórjuk fahéjas cukorral, majd állni hagyjuk.
- A tésztához valókat jól összegyúrjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
- Megszórjuk édes morzsával és megrakjuk a lecukrozott szilvával.
- Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
- Közben a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a tészta tetejére tesszük. Még 1 percre visszatesszük a sütőbe.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Végül megszórjuk a tetejét kakaóporral és szeleteljük.
tepsi mérete: 30x40x4 cm
Ezt sütit először sárgabarackkal készítettem el. Nagy siker volt. Aztán úgy gondoltam, mivel itt a szilvaszezon, szilvával is finom lehet. Nem tévedtem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése