2011. április 11., hétfő

Üdditős muffin 12db


hozzávalók

Tészta :
  • 2 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 3 tojássárgája
  • 3 ek porcukor
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 3 tojásfehérje
Túrókrém :
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg túró
  • 1 db reszelt cirtomhéj
Fantás krém :
  • 5 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 ek cukor

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjét felverjük.
  2. A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük laza mozdulatokkal, majd végül a sütőporos lisztet.
  3. A muffintepsi mélyedéseibe a muffinkapszlikat belehelyezzük, és a masszát 12 felé osztjuk.
  4. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
  5. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ne ijedjünk meg, ha sütéskor túlzottan megemelkedik, mert amikor kihűl, össze fog esni annyira, hogy a túrókrémet és a fantás pudingot rá tudjuk helyezni.
  6. A túrókrém hez a margarint a porcukorral keverjünk habosra, és adjunk hozzá a túrót és reszelt cirtomhéjat.
  7. A fantás krémhez bármilyen szénsavas, narancsos üdítőitalból, a vaniliás pudingporból és a cukorból ugyanúgy pudingot főzünk, csak nem tejjel, hanem az üdítővel.
  8. A kihűlt piskótára osszuk el a túrókrémet (én habzsákból nyomtam rá), majd a fantás pudingot még melegen (de nem forrón). A fantás pudingot is habzsákból nyomtjuk a tetejére.
  9. A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Erre a remek receptre az "Andi konyhája" blogon leltem rá. Köszönet érte. 12 darab muffin lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: