hozzávalók
elkészítés
- A tésztához a lisztet, a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjét felverjük.
- A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük laza mozdulatokkal, majd végül a sütőporos lisztet.
- A muffintepsi mélyedéseibe a muffinkapszlikat belehelyezzük, és a masszát 12 felé osztjuk.
- Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
- Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ne ijedjünk meg, ha sütéskor túlzottan megemelkedik, mert amikor kihűl, össze fog esni annyira, hogy a túrókrémet és a fantás pudingot rá tudjuk helyezni.
- A túrókrém hez a margarint a porcukorral keverjünk habosra, és adjunk hozzá a túrót és reszelt cirtomhéjat.
- A fantás krémhez bármilyen szénsavas, narancsos üdítőitalból, a vaniliás pudingporból és a cukorból ugyanúgy pudingot főzünk, csak nem tejjel, hanem az üdítővel.
- A kihűlt piskótára osszuk el a túrókrémet (én habzsákból nyomtam rá), majd a fantás pudingot még melegen (de nem forrón). A fantás pudingot is habzsákból nyomtjuk a tetejére.
- A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.
sütési mód: alul-felül sütés
Erre a remek receptre az "Andi konyhája" blogon leltem rá. Köszönet érte. 12 darab muffin lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése