Hozzávalók:
elkészítés
- A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).
- Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
- Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
- Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kiskanállal beleszaggatjuk a pudingot. Megsütjük.
- 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 ek porcukrot és 1 cs vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres. (Én most a tejfölös mázat sütés előtt tettem a sütire. Így sokkal egyszerűbb.)
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24x32 cm
A receptet az "Andi konyhája" blogon találtam. Köszönet érte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése