2011. április 11., hétfő

Kráter szelet


Hozzávalók:

A pudinghoz:
  • 1 cs puncsos puding
  • 1 cs vaníliás puding
  • 9 dl tej
  • 6 ek cukor
A tésztához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
A mázhoz:
  • 2 kis pohár tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

elkészítés

  1. A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).
  2. Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
  3. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
  4. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kiskanállal beleszaggatjuk a pudingot. Megsütjük.
  5. 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 ek porcukrot és 1 cs vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres. (Én most a tejfölös mázat sütés előtt tettem a sütire. Így sokkal egyszerűbb.)
sütési hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24x32 cm

A receptet az "Andi konyhája" blogon találtam. Köszönet érte.

Nincsenek megjegyzések: