2011. április 11., hétfő

Karácsonyi vajas keksz


hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 kk sütőpor
  • csokoládé, lekvár (elhagyható)

elkészítés

  1. Minden hozzávalót tálba teszünk, és sima tésztává dolgozzuk össze. Majd folpack-fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kis kekszeket szúrunk ki belőle.
  4. Ezeket lapos tepsire tesszük, majd az előmelegített sütőben megsütjük, azután még forrón leválasztjuk a tepsiről.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések: