Hozzávaló:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 2 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelék:
- baracklekvár
Máz:
- 20 dkg tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
- Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.
- Ischler: 4-5 cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.
- Ezután zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
- Ha kihűltek a formák, összeragasztjuk őket baracklekvárral.
- Elkészítjük a csokimázat, és az összeragasztott ischlerek felső felét belemártjuk.
- Ha megszáradt a tetejük, zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat.
- A linzert egy műanyag dobozba tesszük, és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.
sütési mód: alul-felül sütés
Már nagyon régen sütöttem linzert. Mivel a barátom nagy kedvence, gondoltam nem hiányozhat a karácsonyi menüből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése