2011. április 11., hétfő

Linzer-Ischler



Hozzávaló:

Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só
Töltelék:
  • baracklekvár
Máz:

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  3. Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.
  4. Ischler: 4-5 cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.
  5. Ezután zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
  6. Ha kihűltek a formák, összeragasztjuk őket baracklekvárral.
  7. Elkészítjük a csokimázat, és az összeragasztott ischlerek felső felét belemártjuk.
  8. Ha megszáradt a tetejük, zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat.
  9. A linzert egy műanyag dobozba tesszük, és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Már nagyon régen sütöttem linzert. Mivel a barátom nagy kedvence, gondoltam nem hiányozhat a karácsonyi menüből.

Nincsenek megjegyzések: