2011. április 12., kedd

Ribizlis szelet

Hozzávalók:

  • 5 dkg Rama
    40 dkg liszt
    10 dkg cukor
    2 db tojás
    1 kk szódabikarbóna
    1 ek méz
    Rama a forma kikenéséhez
  • Krém 2 cs vaníliás pudingpor
    6 dl tej
    7 dkg cukor
    25 dkg ribizli
    2 dl tejszín
    1/2 cs habfixáló
  • Díszítés csokoládélevélkék

Elkészítés

A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 2 cipót készítünk belőle. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és Ramával megkent, meglisztezett tepsi hátoldalán külön-külön, világossárgára sütjük. A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk 10 dkg szemes ribizlit és a pudinghoz keverjük. Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel és rátesszük a másik lapot. A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük és bevonjuk vele a süti tetejét. Csokoládélevélkékkel és a maradék ribizliszemekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: