Hozzávalók:
- 5 dkg Rama
40 dkg liszt
10 dkg cukor
2 db tojás
1 kk szódabikarbóna
1 ek méz
Rama a forma kikenéséhez
- Krém 2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
7 dkg cukor
25 dkg ribizli
2 dl tejszín
1/2 cs habfixáló
- Díszítés csokoládélevélkék
Elkészítés
A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 2 cipót készítünk belőle. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és Ramával megkent, meglisztezett tepsi hátoldalán külön-külön, világossárgára sütjük. A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk 10 dkg szemes ribizlit és a pudinghoz keverjük. Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel és rátesszük a másik lapot. A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük és bevonjuk vele a süti tetejét. Csokoládélevélkékkel és a maradék ribizliszemekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése