-
Hozzávalók
25 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg margarin
2 dl tej
10 dkg aszalt, vagy 6 szem friss sárgabarack
1 cs sütőpor
1cs vaníliás cukor
csipet só
Elkészítés
Az aszalt sárgabarackot kockákra vágjuk. A friss sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, és a sót. Egy kézi mixerrel a kétféle cukrot és a margarint habosra keverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, és összekeverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Beleforgatjuk a sárgabarackot. A muffin formákat megtöltjük a tésztával, mindegyikbe félig belenyomkodunk 1-1 fél sárgabarackot. Előmelegített sütőben sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése