2011. április 12., kedd

Sárgabarackos muffin



  • Hozzávalók

    25 dkg liszt
    2 db tojás
    10 dkg cukor
    10 dkg margarin
    2 dl tej
    10 dkg aszalt, vagy 6 szem friss sárgabarack
    1 cs sütőpor
    1cs vaníliás cukor
    csipet só

Elkészítés

Az aszalt sárgabarackot kockákra vágjuk. A friss sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, és a sót. Egy kézi mixerrel a kétféle cukrot és a margarint habosra keverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, és összekeverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Beleforgatjuk a sárgabarackot. A muffin formákat megtöltjük a tésztával, mindegyikbe félig belenyomkodunk 1-1 fél sárgabarackot. Előmelegített sütőben sütjük.

Nincsenek megjegyzések: