2011. április 11., hétfő

Sajtos rudacskák



Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben megfuttatjuk.
  2. A lisztet sertészsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1db tojást. Ízlés szerint sózzuk.
  3. A kétféle sajtot lereszeljük, és a felét-felét a tésztába gyúrjuk.
  4. A tésztát 30-40 percig hűtőben pihentetjük.
  5. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Tavaly karácsonykor próbáltam ki Bede Róbert /Tv Paprika/ remek receptjét.

Nincsenek megjegyzések: