2011. április 11., hétfő

Szőlő saláta



Hozzávalók:

  • 40 dkg szőlő
  • 15 dkg nagy szemű mazsola
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 ek szeletelt mandula, mogyoró
  • néhány levélke citromfű

Elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk leszárogatjuk és leszemezzük. Egyharmadát összezúzzuk, majd átszűrjük. A többi szemet egyenként félbevágjuk.
  2. A mazsolát forró vízben megmossuk, papírtörlőre szedve leszárogatjuk.
  3. A citrom héját és levét a szőlőlével plusz 4-5ek vízzel összekeverjük, majd a fél szőlőszemeket és a mazsolát is beleforgatjuk.
  4. 2-3 órára behűtjük, hogy egy kicsit összeérjen.
  5. Tálaláskor aranyszínűre pirított mandulával, és mogyoróval meghintjük, valamint citromfűlevélkékkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: