Hozzávaló:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 1 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 dkg szalalkáli (kevés tejben feloldva)
- 1 db zöld mandula aroma
- 1 db bonbonmeggy aroma
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db egész tojás
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
Elkészítés
- A tésztához a lisztből, a margarinból, egy egész tojásból, a cukorból és a szalalkáliból könnyen gyúrható tésztát készítünk.
- Ezt 3 egyenlő részre osztjuk.
- Az elsőhöz kakaóport, a másodikhoz zöld mandula aromát, a harmadikhoz bonbonmeggy aromát keverünk.
- Majd kinyújtjuk, és sütőlemezen kisütjük a 3 lapot.
- A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük.
- A margarint a porcukorral jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész tojást. Ezután a kihűlt tejpéppel összekeverjük.
- A lapokat megtöltjük, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x26 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése