2011. április 11., hétfő

Finom krémes

Hozzávaló:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dkg szalalkáli (kevés tejben feloldva)
  • 1 db zöld mandula aroma
  • 1 db bonbonmeggy aroma
  • 1 ek kakaópor
Krém:

  • 5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db egész tojás
Tetejére:

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztből, a margarinból, egy egész tojásból, a cukorból és a szalalkáliból könnyen gyúrható tésztát készítünk.
  2. Ezt 3 egyenlő részre osztjuk.
  3. Az elsőhöz kakaóport, a másodikhoz zöld mandula aromát, a harmadikhoz bonbonmeggy aromát keverünk.
  4. Majd kinyújtjuk, és sütőlemezen kisütjük a 3 lapot.
  5. A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük.
  6. A margarint a porcukorral jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész tojást. Ezután a kihűlt tejpéppel összekeverjük.
  7. A lapokat megtöltjük, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.
sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x26 cm

Nincsenek megjegyzések: