2011. április 11., hétfő

Kekszes tészta


Hozzávalók:

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg margarin (Rama)
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 3-4 ek rum
  • 1-2 ek lekvár
  • 1 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 4-5 szem apróra vágott dió

Elkészítés

  1. Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad.
  2. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a rumot, a lekvárt, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet és a darált kekszet.
  3. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
  4. Ezután egy őzgerincformát folpackal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, 2-3 óra múlva szeleteljük.  
  5.  Ezt a sütit először a barátnőmnél kóstoltam, és mivel nagy sütirecept gyüjtő vagyok, természetesen elkértem. Azóta gyakran készítem akár ünnepre, névnapra vagy egyszerűen csak vendégvárásra.

Nincsenek megjegyzések: