2011. április 25., hétfő

Raffaello

Hozzávalók:
  • 36dkg tejpor
  • 30dkg kókuszreszelék
  • 25dkg margarin
  • 2cs vaníliacukor
  • 2dl víz
  • 30dkg kristálycukor
  • 20dkg mandula
     Elkészítés:   

  1. Először a mandulát készítjük el.Forró vízbe tesszük néhány percre,hogy könnyen letudjuk húzni a barna héját.Aztán ketté vesszük a szemeket,és egy kicsit megpirítjuk a sütőben,alacsony hőfokon.
  2. A 2dl vízből és a cukorból szirupot főzünk,és langyosra hűtjük.
  3. A sziruphoz hozzákeverjük a tejport,a margarint,vaníliacukrot,és 15dkg kókuszreszeléket.
  4. Vizes kézzel kis golyókat formálunk,mindegyiknek a közepébe egy fél mandulaszemet teszünk,és kókuszreszelékbe,vagy akár tortadarába is forgathatjuk.Hűtőbe rakva egy órai állás után fogyasztjuk.
     Elkészítési idő: 30 perc
      Főzési idő: 10 perc




Nincsenek megjegyzések: