2011. április 11., hétfő

Diósrácsos




Hozzávalók:

  • TÉSZTA:
  • 40dkg liszt
  • 1cs sütőpor
  • 16dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1db egész tojás
  • 1db citrom leve és reszelt héja / vagy 1ek ecet /
  • 1dl tej vagy tejfel
  • 1ü barack lekvár
  • Töltelék:
  • 3db tojás
  • 1cs vaníliás cukor
  • 15dkg őrölt dió
  • 20dkg cukor

    Elkészítés

    1. Tészta:
    2. A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk.
    3. A cukorral egy egész tojással,a citrom levével / vagy 1ek ecettel / és reszelt héjával,tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk.
    4. Leborítva pihentetjük 1/2 órát.A tésztát kétfelé osztjuk,egy kisebb és egy nagyobb részre.
    5. A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk,tepsibe téve barack lekvárral vagy málnaízzel megkenjük.
    6. Rátesszük a következő tölteléket:A cukrot,a tojássárgájával vaníliával habosra keverjük,majd hozzáadjuk az őrölt diót, tojás keményre felvert habját,elkeverjük könnyedén és az ízzel megkent tésztára rásimítjuk.
    7. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk,rácsot készítünk a tésztára,amelyet sütés elött tojással megkenünk.
    8. 18x34 cm nagyságú tepsibe tesszük,halvány színűre sütjük.Kihűlve tepsiben szeleteljük.
    sütési mód: alul-felül sütés
    tepsi mérete: 18x34 cm

    Ez a nagyon régi remek recept párom édesanyától való.Köszönet érte.

    Nincsenek megjegyzések: