Hozzávalók:
- TÉSZTA:
- 40dkg liszt
- 1cs sütőpor
- 16dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1db egész tojás
- 1db citrom leve és reszelt héja / vagy 1ek ecet /
- 1dl tej vagy tejfel
- 1ü barack lekvár
- Töltelék:
- 3db tojás
- 1cs vaníliás cukor
- 15dkg őrölt dió
- 20dkg cukor
Elkészítés
- Tészta:
- A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk.
- A cukorral egy egész tojással,a citrom levével / vagy 1ek ecettel / és reszelt héjával,tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk.
- Leborítva pihentetjük 1/2 órát.A tésztát kétfelé osztjuk,egy kisebb és egy nagyobb részre.
- A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk,tepsibe téve barack lekvárral vagy málnaízzel megkenjük.
- Rátesszük a következő tölteléket:A cukrot,a tojássárgájával vaníliával habosra keverjük,majd hozzáadjuk az őrölt diót, tojás keményre felvert habját,elkeverjük könnyedén és az ízzel megkent tésztára rásimítjuk.
- A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk,rácsot készítünk a tésztára,amelyet sütés elött tojással megkenünk.
- 18x34 cm nagyságú tepsibe tesszük,halvány színűre sütjük.Kihűlve tepsiben szeleteljük.
tepsi mérete: 18x34 cm
Ez a nagyon régi remek recept párom édesanyától való.Köszönet érte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése