hozzávalók
- 2x40 db négyzet alakú háztartási keksz
- 1 cs rumos puncs pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 8 + 3 dl tej
- méz
elkészítés
- A pudingokat 4-4 dl tejben 2-2 ek cukorral felfőzzük.
- A margarint 15 dkg porcukorral habosra keverjük, elfelezzük. Az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük.
- Egy tepsibe teszünk egy sor mézzel elkevert, langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük (még melegen) a csokis krémet. Újabb sor keksz következik, és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
- Hűtőbe tesszük, és az a legjobb, ha másnap szeleteljük.
A receptet az Andi konyhája blogon találtam. Köszönet érte. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető sütemény.
Az eredeti recept alapján a süti 30x22 cm-es tepsiben készült. Én egy tálcán készítettem a következő méretben: vízszintesen 8 db, függőlegesen 5 db keksz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése