2011. április 11., hétfő

Puncsos kekszszelet


hozzávalók

  • 2x40 db négyzet alakú háztartási keksz
  • 1 cs rumos puncs pudingpor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 8 + 3 dl tej
  • méz

elkészítés

  1. A pudingokat 4-4 dl tejben 2-2 ek cukorral felfőzzük.
  2. A margarint 15 dkg porcukorral habosra keverjük, elfelezzük. Az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük.
  3. Egy tepsibe teszünk egy sor mézzel elkevert, langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük (még melegen) a csokis krémet. Újabb sor keksz következik, és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
  4. Hűtőbe tesszük, és az a legjobb, ha másnap szeleteljük.
tepsi mérete: 30x22 cm

A receptet az Andi konyhája blogon találtam. Köszönet érte. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető sütemény.
Az eredeti recept alapján a süti 30x22 cm-es tepsiben készült. Én egy tálcán készítettem a következő méretben: vízszintesen 8 db, függőlegesen 5 db keksz.

Nincsenek megjegyzések: