Hozzávalók:
- Tészta 6 db tojás
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
25 dkg őrölt mogyoró
1 púpozott ek. liszt
1 csapott tk. sütőpor
1 csipet fahéj
- Töltelék 7,5 dl tejszín
3 cs tejszínkeményítő
2 cs vaníliás cukor
5 dkg cukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
1/2 dióbelek a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, cukorral és sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, darált mogyoróval összekeverjük, majd óvatosan a tojásmasszához keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A tortalapot kiborítjuk, a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd 1/2-be vágjuk. Krém: a tejszínt keményítővel, és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, cukorral édesítjük. A csokit a tejszínhez keverjük, a felét a piskóta egyik felére kenjük. A másik piskóta lappal betakarjuk, és a többi csokis tejszínt rákenjük. A szeletek végeit jelöljük meg. Szeletenként egy fél diót ráteszünk, majd hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése