2011. április 12., kedd

Mogyorós kocka


Hozzávalók:

  • Tészta 6 db tojás
    15 dkg cukor
    1 cs vaníliás cukor
    1 csipet só
    25 dkg őrölt mogyoró
    1 púpozott ek. liszt
    1 csapott tk. sütőpor
    1 csipet fahéj
  • Töltelék 7,5 dl tejszín
    3 cs tejszínkeményítő
    2 cs vaníliás cukor
    5 dkg cukor
    10 dkg reszelt étcsokoládé
    1/2 dióbelek a díszítéshez

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, cukorral és sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, darált mogyoróval összekeverjük, majd óvatosan a tojásmasszához keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A tortalapot kiborítjuk, a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd 1/2-be vágjuk. Krém: a tejszínt keményítővel, és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, cukorral édesítjük. A csokit a tejszínhez keverjük, a felét a piskóta egyik felére kenjük. A másik piskóta lappal betakarjuk, és a többi csokis tejszínt rákenjük. A szeletek végeit jelöljük meg. Szeletenként egy fél diót ráteszünk, majd hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések: