Hozzávalók:
- 6 dl tejszín
10 dkg aprított mogyoró
2 ek meggylikőr
1 zk piros tortazselé
1 ü (720 ml) meggybefőtt
5 ek tej
1 púpozott tk sütőpor
6 dkg darált mogyoró
20 dkg cukor
3 db tojás
1 zk habfixáló
12 db ostyarúd
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszórunk 12 dkg cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a sütőporral, megdarált mogyoróval elkevert lisztet és a tejet. Margarinnal kikent kapcsos tortaformába (26cm) simítva, előmelegített sütőben megsütjük. A befőttből félreteszünk 24 meggyet. A leszűrt meggylevet vízzel 4 dl-nyi mennyiségre hígítjuk, és csomómentesre kevrjük benne a zselatint, meg a maradék cukrot. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és beleforgatjuk a maradék meggyet, meg a meggylikőrt. A tortalapot félbe vágjuk,az alsólap köré karimát pattintunk. Ráhalmozzuk a kompótot, és 30 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót szárazon megpirítjuk, és 2 ek-nyit félre teszünk. 2 dl tejszínt felverünk a habfixálóval, beleforgatjuk a mogyoró felét, és a hideg kompótra simítjuk. Másik tortalappal befedve ismét 30 percre hűtőbe rakjuk. A maradék felvert tejszínnel bevojuk a tortát, az oldalát megszórjuk a megmaradt mogyoróval, és újabb 30 percre hűtőbe tesszük. A tortaszeleteket 1-1 ostyarúddal, 2-2 meggyel, és a félretett mogyoróval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése